napis

Články 2014


V neděli 7.12. proběhly v Probluzi Mikulášské A1 dvojzkoušky. Svoji závodní premiéru na oficiálních závodech si zde odbyla Míša Cápalová s border kolií Illy. Hned v první zkoušce LA1 zabodovaly, doběhly na 6.místě a první zkoušku na výborně měly v kapse! V druhé zkoušce už se jim vloudila nějaká ta chybička, ale 4. nejrychlejším časem vytřely zrak nejednomu protivníkovi :-)
 

Posledním závodem sezóny pro Míšu Sýkorovou a Danteho byl Agility Cup Nové Zámky, konaný nedaleko Litovle 18.10. První ročník závodů v jezdecké hale na nebořivém povrchu, formou dvou zkoušek a jednoho otevřeného jumpingu. Jak v první, tak i ve druhé zkoušce A3 se Míša a Dante umístili na 4.místě, v jumpingu na 9.místě.

Foto: Kateřina Šinclová

První říjnovou neděli, 5.10., pořádali agiliťáci z Fun4Dogs v Petrově nad Desnou neoficiální závody, s názvem Agi(ne)DISkotéka. Těchto závodů se zúčastnilo hned 5 týmů z našeho klubu. Svoji závodní premiéru mimo domácí prostředí zde měla Míša Koutná s chodským psem Arrim, kteří ve své kategorii StartHafDance (pro úplně začátečníky) vybojovali krásné 4.místo ze 14ti large týmů! V kategorii HAF HOP (pro týmy A0 a A1) startovala v kategorii small Evča Aberlová s Eimy, které obsadily 2x 7.místo, dále potom v kategorii large Míša Cápalová s Illy, které se umístili na 9.místě a nakonec v kategorii medium Míša Sýkorová se Sindy, které obsadily 7. a 8.místo. Pro Sindy to byl v jejích 12ti letech poslední start na závodech. Jediným zástupcem v kategorii RockDox (týmy A2 a A3) byl Dante Míši Sýkorové, který si doběhl pro 5. a 6. místo v kategorii medium.

  

 

Fotky ze závodů na rajčeti: Agility cup <==kliknout na odkaz

 

Úspěchy na domácím poli!
Na druhém ročníku domácích neoficiálních závodů, s názvem Moravskotřebovský Agility Cup, které se konaly 13.9., se zadařilo také domácím týmům. Ve svých kategoriích se nejednou umístili na předních místech!

"Zelenáči" S
Eliška Greplová a Sofie - 3.místo
Lenka Drtílková a Timy - 4.místo
Věrka Přikrylová a Niki - 5.místo
"Zelenáči" M
Míša Koutná a Arri - 4.místo
Martina Blahutová a Falco - 5.místo
"Zelenáči" L
Josef Čujan a Bety - 8.místo

Začátečníci S
Eva Aberlová a Eimy - jumping 1.místo, agility 2.místo
Simona Korábová a Fík - jumping 2.místo, agility 1.místo
Šárka Dvořáková a Bella - jumping 3.místo
Začátečníci M
Veronika Eliášová a Edy - jumping 2.místo, agility 1.místo
Agáta Muselíková a Aimy - agility 3.místo
Zečátečníci L
Míša Cápalová a Illy - jumping 4.místo, agility 9.místo
Adéla Štouračová a Angie - jumping 5.místo
Pavla Řezníčková a Camelie - agility 8.místo

Pokročilí M
Míša Cápalová a Dante - jumping 1.místo


 

Tradiční zakončení prázdnin proběhlo 30.8. ve Vysokém Mýtě, a to závody Sárovecký Fin Cup. Těchto závodů se naši členové pravidelně účastní, letos vyjela pouze Míša Sýkorová a Dante. Ve zkoušce MA3 doběhli na 2.místě se dvěma odmítnutími a tresnými body za čas. V běhu agility se umístili na 4.místě z 10ti.
 

Foto: Michaela Táflová
 
Druhou srpnovou sobotu (9.8.) se v Petrově nad Desnou, nedaleko Šumperka konaly trojzkoušky agility s názvem Susa Cup. Těchto zkoušek se zúčastnila Míša Sýkorová s Dantem, ze tří zkoušek MA3 se jim podařilo zaběhnout jednu na 4.místě se dvěma chybami a hodnocením VD.
 
I. Letní jumpiáda
Až do Trutnova se první srpnovou sobotu (2.8.) vypravily Míša a Veronika Cápalovy spolu s Adélou Štouračovou, aby zkusily štěstí na neoficiálních závodech. Veronika s Illy závodily v kategorii štěňat, první běh zaběhly čistě na 5.místě, druhý s jedním odmítnutím na 7.místě. V kategorii začátečníků zaběhly svůj "životní běh" Adéla Štouračová s Angie, když dokončily pouze s jednou chybou a umístily se na 7.místě, v druhém běhu už se tolik nedařilo a bylo z toho 14.místo. Míša Cápalová s Fatimou v obou bězích obdržely diskvalifikaci.
 
  
Foto: Veronika Hostinská
 
 
V sobotu 26.7. se Míša Cápalová s fenkou Fatimou zúčastnily trojzkoušek s názvem Trojboj "Na konci s dechem" v Přerově. Ze tří zkoušek LA2 doběhly jednu, s hodnocením VD na 6.místě z 21 týmů.
 
 
Brněnské psí dny 2014!
Oficiálních závodů Brněnský drak, které byly pořádány v rámci Brněnských psích dnů se zúčastnila Míša Cápalová s Fatimou a Míša Sýkorová s Dantem. Oběma týmům se dařilo a zaběhly moc pěkné běhy.
 
Míša Cápalová + Fatima:
Jumping 18.místo/34 - 3 chyby
Zkouška LA2 V 1.místo, čistý běh!
Agility 11.místo/34 - 2 chyby
Míša Sýkorová + Dante:
Jumping 4.místo/23, čistý běh
Zkouška MA3 - DIS
Agility 3.místo/23, čistý běh
Součet J+A 2.místo!
 
Kromě agility probíhaly na BPD i další závody v ostatních psích sportech, jako bylo dogfrisbee, tanec se psem, nebo třeba voříškiáda. V sobotu získala Sindy Míši Sýkorové na Brněnském voříškovi 2.místo v kategorii veteránů, v neděli si zase Verča Cápalová s Illy vytancovaly 3.místo na dogdancingových závodech.
 
    
 
  
 
 
Podhorských dvojzkoušek v České Třebové se 29.6. zúčastnila Míša Cápalová s Fatimou. V první zkoušce LA2 doběhly se dvěma chybami, ale i tak to stačilo na 1.místo a známku VD. Ve druhé zkoušce LA2 se bohužel diskvalifikovaly.
 
 
Neoficiálních závodů Podhorský skok , které se konaly 28.6. v České Třebové se zúčastnila Katka Puflerová s Baronem. V běhu agility doběhli bez jediné chyby a umístili se na 2.místě, v jumpingu doběhli se dvěma chybami, ale i tak to stačilo na 3.místo. V součtu obou běhů suveréně obsadili 1.místo!
 
      
                                                                    
 
V sobotu 14.6. se v Pardubicích konaly neoficiální závody O zlatou laťku. Těchto závodů se zúčastnily v kategorii začátečníků Evča Aberlová s Eimy a Adéla Štouračová s Angie. Jako doskokan si zde zaběhala i Míša Cápalová s Fatimou. Evča s Eimy si vedly nejlépe v závěrečné hře, kde si vyběhaly 8.místo z 19ti startujících týmů. Míše Cápalové s Fatimou se hra povedla natolik, že i jako doskokani byly započítány do výsledků a získaly tak 1.místo!
 
               
 

 

O víkendu 17. a 18.5. se Míša Cápalová s Fatimou zúčastnily kvalifikačních závodů juniorů v Herolticích u Tišnova. Ty nejlepší týmy si zaběhají na EOJ - European Open Junior v Italském Milánu. Míša s Fatimou se velmi snažily a běhaly moc pěkně, na kvalifikaci to ale nakonec nestačilo, bohužel. I tak gratulujeme ke krásnému výkonu!
Z šesti běhů si holky vyběhaly hned čtyři 5.místa, vždy s jednou chybou, jedno 10.místo a jednu diskvalifikaci. Poslední sobotní běh zaběhly v nejlepším čase z 27 týmů!

 

První květnovou sobotu (3.5.) se někteří naši členové zúčastnili neoficiálních závodů II. Hop a skok, v Petrově nad Desnou. Nejúspěšnějším členem výpravy se stala Veronika Cápalová s fenkou Illy, které v kategorii štěňátek vyhrály, kromě jednotlivých běhů, také pohár za 2.místo v součtu!

A teď k jednotlivým výsledkům:
Veronika Cápalová + Illy
Štěňátka 1. běh - 2.místo, 2. běh - 4.místo
Evča Aberlová + Eimy
Začátečníci SA jumping - 9.místo, agility - 7.místo
Míša Sýkorová + Sindy
Začátečníci MA jumping - 2.místo, agility - 7.místo
Míša Cápalová + Fatima
Pokročilí LA jumping - DIS, agility - 6.místo
Katka Nečasová + Akira
Pokročilí LA jumping - DIS, agility - DIS
Katka Nečasová + Ariette
Pokročilí LA jumping - DIS, agility - 2.místo
 

Katka + ArietteVeronika + Illy               Míša + Sindy

 

Podhorský čaroskok 

Je 26.4. a ZKO Podhorka Česká Třebová pořádá neoficiální závody. Z našeho klubu jeli prezentovat

Muselíková Agáta + Aimy 2. místo

Eliášová Veronika + Edy 4. místo

Puflerová Kačka + Baron 2. místo

Místa byla ze součtu běhů agility a jumping

                 


 

12.4. se Vašek s Jessy, Agátka s Aimy a Pája s Camelii vydali na neoficiální závody do Chrudimi.

Závody se povedly, atmosféra byla suprová a výsledky krásné.

Pája s Camilkou - jumping 1. místo, agility 3. místo
Agátka s Aimy - agility 3. místo


 

   

   

 

 

Máme za sebou první závody letošní sezóny!

Faktoru strachu (trojzkoušek), se 2.3. v Horce nad Moravou zúčastnila Míša Sýkorová a Dante.
I. Zkouška MA2 - V, 1.místo
II. Zkouška MA2 - V, 1.místo
III. Zkouška MA2 - V, 1.místo

Jako první tým z našeho klubu těmito závody splnili podmínky pro přestup do elitní kategorie A3!

Dne 27.2. 2014 bylo druhé plavání, které jsme měly propůjčené od DDM. Sešlo se jen pár lidiček, coš bylo škoda, protože voda i nálada byla parádní. Doufám, že příště se nás sejde více a společně si to pořádně užijeme.

Agility klub při DDM Moravská Třebová
email: agilitymt@seznam.cz, tel.: 737 845 895
(c) 2013 - 2024, B.A.D., LTS-Computer